chřest v prosciuttu

Mám tu pro Vás další variantu přílohy anebo jen tak párty pochoutky. Chřest obalovaný v prosciuttu, případně slanině. Zkoušela jsem obě varianty a zatímco prosciutto drželo jako přilepené, se slaninou byly maličko trable. To však proto, že jsem měla silnější masité plátky, které byly krátké a nešly kolem chřestu tak dobře omotat. Kupte raději tenké a delší plátky, rozhodnete-li se pro slaninu.

Ingredience: svazek chřestu, 20 dkg slaniny, 10 dkg prosciutta, olivový olej.

Chřest pořádně omyjte, osušte a zamotejte do plátku prosciutta nebo slaniny. Rozehřejte si na pánvi olej a postupně jej ze dvou stran osmažte. Obojí pustí tuk, tak se nebojte dát oleje méně. Případně jej přilijete. Smažení Vám zabere 3 - 5 minut, v průběhu chřest pomocí kuchyňských kleští otočte.

ingredience

ingredience

anebo jako příloha

anebo jako příloha

Posted on April 18, 2015 .