quinoa s jablky

Venku prší a já s hrnkem teplého čaje koukám z okna, jak jsou nedělní plány ta tam. Na druhou stranu mám čas udělat parádní snídani. Tak proč ne? Na quinou s jablky a skořicí stejně pomýšlím už dlouho... 

Nechci Vás honit po všech čertech, abyste sháněli quinou, chia semínka a podobné specifické suroviny, protože vím, že ne všichni jste z Prahy se dvěma bio obchody vedle domu, ale tento recept mě přesvědčil, že to za to stojí. Tak snad budete souhlasit. :)

Ingredience: 2 velká jablka, 3/4 hrníčku quinoi, 2 lžičky třtinového cukru, 1 lžička mleté skořice, 1 lžíce másla a 1/4 hrníčku mléka

Nejprve dejte vařit quinou dle návodu. Mezitím okrájejte slupku z jablek a ty pak nakrájejte bez jadřinců na malé kousky. A nezapomeňte občas promíchnout quinu a okusit, jak je na tom (nemusí být zcela dovařená, na pánvi to doženete). Rozehřejte na pánvi půlku připraveného másla a mírně na něm osmahněte jablka. Ty posléze zasypte cukrem a skořicí a míchejte tak, aby se v tom jablka zcela obalila. Jakmile se tak stane a jablka jsou poloměkká (ať z nich v závěru nemáte přesnídávku), přilijte mléko, již uvařenou quinou a zbytek másla. Ještě chvíli tuto směs vařte, než se máslo a mléko absorbuje a můžete servírovat. Mezitím zcela změknou i jablka. Porce je to minimálně pro 4, ale nejspíš se Vám stane, stejně jako nám, že si s tím hravě poradíte dva :)).

A teď mě ještě napadá, že klidně můžete na pánev přihodit i rozinky, jestli je máte rádi.

DSC_0225.JPG
quinoa

quinoa

Posted on May 10, 2015 .