hrášková pomazánka

A zase ty pomazánky... Nemůžu si pomoct, ale prostě se mi osvědčilo, že míří-li k nám nečekaně návštěva, rychle nahážu do mixéru pár dobrůtek, přidám bylinky a můžu servírovat parádní chlebíčky. Prostě takové rychlé nenáročné pohoštění... Tentokráté to ale musel být opravdu fofr, protože koukám, že k celému receptu mám jen dvě fotky. Nu což, ani já nejsem superžena. :)

Ingredience: kelímek ricotty, hrníček hrášku, jarní cibulka, šťáva z půlky citronu, sůl, pepř, petržel a Vaše oblíbené pečivo.

Trochu hrachu, ať už z konzervy nebo čerstvý vyloupaný, si prvně dejte bokem na ozdobu, zbytek rozsekejte v mixéru. Posléze k němu přidejte ricottu, citronovou šťávu, osolte, opepřete a ještě to trochu promixněte, ať se vše hezky zcelí v pomazánku. Samozřejmě ji dochuťte kořením dle chuti. A to je všechno! Tedy skoro. Namažte ji na pečivo a ozdobte jarní cibulkou, odloženým hrachem a bylinkou. Já říkala, že to musel být fofr... )))

DSC_0325.JPG
Posted on May 29, 2015 .