Píše se duben 2014 a zjišťuju, že mám food blog a lítám v tom až po ušiska. Neplánovaně, i to se může stát - jak jinak, než mně? :)) Ne, ne, náhodou je super, že právě mně. Z rozpačitých začátků, kdy jsme si na sebe já a můj blog zvykaly, o foťáku ani nemluvě, dnes už spolu máme totální pohodičku. Zatímco já si v klídečku vyvařuju, peču, co se mi zlíbí, všechny rozčiluju focením každého jídla, plním košíky surovinami se slovy "je to přece pro blog", on si žije svým životem. Tu jsem nominována na food blogerku roku v kategorii "objev roku 2014", tu mě osloví z Ameriky s žádostí o článek, ač je můj blog lautr celý v češtině (??), tu přijde milé pozvání, tu zase krásný balíček do mých rukou... Fakt si to užívám!

Na začátku jsem pekla jeden dort, či dezert za druhým, dnes blog zahlcuju zeleninou a vymýšlím, kde co zdietnit, odtučnit, hlídám makronutrienty atd. Holt každý na sobě makáme (nebo bychom měli :). O jídle jsem se mezitím dozvěděla tolik, že to se mnou mnohdy není lehké. Zkrátka když to na mě přijde, jsem největší rozumbrada u stolu.

Ač se snažím o recepty co nejzdravější (rozumějte, ideál není a nebude), nerada bych Vám způsobovala trable při nakupování ingrediencí. Ne každý má bio shopy na každém rohu jako já na pražském Žižkově. Vyhýbám se tedy hůř sehnatelým surovinám, leč někdy mi to nedá a sem tam Vám ráda něco nového představím. Kdyby to nestálo za to, nedělám to, tak se nebojte a určitě to zkuste. O čem je řeč? Třeba polenta, chia semínka, quinoa atd.

A co je na blogu moje srdcovka? Food články z cest, při kterých se krotím seč můžu, aby byly opravdu jen o jídle. Přivézt si z dovolené nezapomenutelné gastro zážitky je nedílnou součástí mých představ o super dovče. A když už se tam plahočím po těch nejvyhlášenějších jídlech a restauracích, byla bych jedině ráda, kdybych Vás mohla vyslat na jistotu, případně Vás nechat nakouknout pod pokličku nějaké národní kuchyně, kam se jen tak nedostanete. Kupříkladu taková Korea.

Nezapomínám však ani na Vaši přízeň. Vždycky se kouknu do statistik, kolik lidí si přečetlo přes den můj recept, či jiný příspěvek, představím si, že přesně tolik lidí mi stojí před domem a žasnu! Pět set je dost, tisícovka je moc a je-li Vás takových ku desítkám tisíc, jsem zralá na studenej obklad na čelo. To je prostě super pocit! Vážně Vám děkuju, že se o to moje kuchtění tak zajímáte. 

Prostě nejkrásnější hobby, co jsem mohla mít. Díky Vám!

                                                                                                                                    Vaše Lucie "LuLu" Lužná

 

P.s.: Tomuhle blogu vdechl život jeden úžasnej chlápek. Zde bych si tedy vyhradila místo pro malé poděkování za velký kus práce. Díky, Kocoure!

Blog Spolu u stolu byl začátkem roku nominováno do soutěže FOOD BLOG ROKU. Probojoval se dvakrát do užšího výběru, skončil mezi 5 nejlepšími ve své kategorii.

Blog Spolu u stolu byl začátkem roku nominováno do soutěže FOOD BLOG ROKU. Probojoval se dvakrát do užšího výběru, skončil mezi 5 nejlepšími ve své kategorii.

V časopise F.O.O.D. č. 10, který vyšel v půli záři 2015, jste si mohli počíst článek o Spolu u stolu a LuLu.

V časopise F.O.O.D. č. 10, který vyšel v půli záři 2015, jste si mohli počíst článek o Spolu u stolu a LuLu.

Nyní, tj. říjen 2015, je blog Spolu u stolu nominován do soutěže BLOGERKA ROKU 2015. Hlasovat a zároveň tím soutěžit o lístky na finálový večer v Karlínském divadle, můžete na: http://www.blogerkaroku.cz/nominovane-blogy/spolu-u-stolu

Nyní, tj. říjen 2015, je blog Spolu u stolu nominován do soutěže BLOGERKA ROKU 2015. Hlasovat a zároveň tím soutěžit o lístky na finálový večer v Karlínském divadle, můžete na: http://www.blogerkaroku.cz/nominovane-blogy/spolu-u-stolu