křenová pomazánka

Že prý je křen podceňovaný na to, kolik má přínosů. Obzvlášť teď v období chřipek. Hm, tak tedy budeme mít křen! Za zuřivého pláče strouhala jsem jej na pomazánku tak odhodlaně, že by to vydalo na kila pomazánek. Tak se stalo, že mimo plán vznikla i křenová omáčka, brutálně pálivá. Čili pro vyvarování se chřipky jsem letošní podzim udělala maximum. A teď k té pomazánce.

Budete potřebovat: cca 200 g bílého jogurtu, 30 g křenu (potažmo uberte, je to koňská dávka :), 50 g strouhaného tvrdého sýru, chilli papričku, sůl, pepř a lžičku plnotučné hořčice.

Křen a sýr nastrouhejte a obojí smíchejte s bílým jogurtem a horčicí. Poté dochuťte papričkou, solí a pepřem. Uváděné množství křenu je fakt pro extra ozdravnou pomazánku v případě, že seženete tak silný křen jako já. Ale je to pro zdraví, a to se počítá! Případně ji ještě zjemněte strouhaným sýrem.

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
Posted on September 23, 2014 .