salát s grepem a ztraceným vejcem

prostě paráda. Formičky nechám plavat ve vodě, jakmile přichází k varu, vyklepnu do nich vajíčka a zatímco se v nich pěkně vytváří ztracená vejce, já si dělám, co chci. :)

prostě paráda. Formičky nechám plavat ve vodě, jakmile přichází k varu, vyklepnu do nich vajíčka a zatímco se v nich pěkně vytváří ztracená vejce, já si dělám, co chci. :)

Přesně tohle je ten typ jídla, kdy podle Kocourova výrazu vidím, že má na talíři kombinaci, které moc nevěří. Jakože "grep v salátu?!", jak mi posléze přiznal. Jenže na někom to testovat musím a když dá těmto jídlům zelenou, jdou na blog. A tenhle uspěl na plné čáře. O tom, jak dlouho pak chodím s nosem nahoru si povíme jindy... :)

Záměrně nebudu uvádět množství, protože si myslím, že v tomto případě to není třeba. Budete potřebovat: rukolu, ředkvičky, červený grep, směs semínek, vejce a ocet.

Rukolu omyjte, ředkvičky nakrájejte, stejně jako grep a salát posypte semínky. Ovšem to ztracené vejce... Já jsem si přivezla vychytávku z Ameriky, takže se mi dělá samo. Vy si však nachystejte naběračku, vymažte ji olejem a dejte vařit vodu, do které přilijte ocet (cca 60 ml na půl litru). Nenechejte ji však přijít zcela k varu. Jakmile uvidíte, že se začínají dělat maličké bublinky, vyklepněte vejce do naběračky (držím palce a přeju zdar) a ponořte ji do vody. V klidu čekejte, až se vejce začne vařit. Jakmile nabude ucelené formy, opatrně jej lžičkou vyjměte z naběračky do vody. Dejmu mu pak tak 4 minutky při ztlumeném plameni. Kdyby voda začala plně vřít, vejce to poškodí. Samozřejmě záleží zcela na Vás, jaké vejce k salátu chcete. Uznávám, že největší fušku si dáte zrovna se ztraceným. :)

Posted on April 27, 2015 .