Avokádo
Kupujete-li avokáda za účelem náhražky másla, vybírejte ta nejměkčí. Je ale třeba věnovat pozornost tomu, aby byla přezrálá, nikoli shnilá. Nejste-li si jisti, kupte raději tvrdší. Nedozrálá avokáda používáme nakrájená na malé kostičky do salátů, případně počkáme, až nám "dojdou" a používáme je místo másla/dresingu/majonézy. Buď je mažeme na chléb, kekry nebo na tortilly, které pak obložíme zeleninou, masem, sýrem...
Dnes bych Vám chtěla doporučit avokádo, a to trochu jinak, než jste zvyklí - pokud jste :). My používáme avokádo zejména místo másla. Tento skvělý fígl odkoukaný od protinožců není vůbec k zahození. U avokáda najdete mnoho důvodů, proč jej zařadit do jídelníčku:
1. Jedná se o nejvhodnější ovoce při dietě - ač má přes 200 kcal/100 g, obsahuje rostlinné tuky, které se neukládají do tělesných tuků.
2. Obsahuje velké množství vitamínů, minerálních látek...
3. Nasytí Vás na delší dobu.
4. A jak víme od Australanů, jsou másla, která Váš cholesterol snižují. A to je právě tohle.
5. A mnoho, mnoho dalšího... :)
A chcete-li avokádo přímo po australsku postup je následující: opečený toast, namazat silně avokádem a silně popepřit. Bon appétit!