restaurace Field, Praha

srnčí, mandle, tvaroh, uzený veloute

srnčí, mandle, tvaroh, uzený veloute

Pokaždé, když jsem byla ve Fieldu, fotila jsem snad všechno, co mi položili na stůl, protože jsem byla doslova paf z toho, jakým způsobem tam servírují jídlo. Sice jsem si časem postupně zvykla, ale pravdou je, že mi "rozhodili" sandál vždycky něčím novým. Nesčetněkrát jsem odpovídala, že si to jídlo rozhodně nefotím na blog, ale jen tak. Později jsem přemýšlela, že bych přece jen o Fieldu něco napsala, protože na něj fakt nedám dopustit. Jenže co??? To je přesně ten tip restaurací, kam jdete vždycky na jistotu. Jak napsat doporučení restaurace, kde je obsluha skvělá, jídlo ještě skvělejší, interiér naprosto příjemný a cítím se tam naprosto skvěle? To je vlastně všechno, co bych k tomu řekla, tahle restaurace doporučení opravdu nepotřebuje. Rozhodla jsem se Vám o ní ale přece jen napsat už proto, abyste se o ní dozvěděli, pokud se tak ještě nestalo, a zamířili do ní. 

Field je v prvé řadě restaurace velice sofistikovaná. Jídla zde servírují tak kreativně, že dle mého bychom zde žasli i nad krupičnou kaši a bez mrknutí oka za ni zaplatili jako za kaviár. Nebo jste snad už někde dostali jídlo naservírované na mechu nebo na kosti? Přiznám se, že zde mám také ráda velikost porcí. Hravě tak projdu od předkrmu, přes hlavní jídlo až po dezert, to vše se sklenkou prosecca, posléze kvalitního vína anebo výborného koktejlu. Nejlépe koprového, mňam! Mám ráda, když z restaurace odcházím s lehkostí, příjemně nasycená a moje chuťový buňky řvou blahem. V tomhle mi tu rozumí :).

Jak říkám, těžko se píše recenze, když je podnik tak výborný, že neudělá chybu. Včera se tak ovšem stalo, tak si hned můžete udělat obrázek, jaký je zde přístup k hostům... Objednala jsem si jako hlavní chod bažanta a bylo mi přineseno srnčí. A výsledek? V mžiku mi bylo nabídnuto, ať si sním srnčí s tím, že nám bude přinesen ještě bažant, abychom ho také ochutnali a zda ho chceme rovnou dvakrát jako omluvu? Bleskurychle jsme jim odpustili už za jednu porci.

Myslím, že mnohem víc už řeknou fotky. Sice jsem je pořizovala mobilem za kvapu, než se pustíme do jídla, kterýmu nešlo odolat, ale i tak ten pohled ještě teď stojí za to... :))

Asi je vám už jasný, že v restauraci na takové úrovni si sáhnete hlouběji do kapsy. To ano, ovšem tohle si to zaslouží! Kupříkladu i takový název Field není jen tak. Jak jsme se mohli dozvědět, filozofie podniku je servírovat jídla sezónní v surové podobě a s autentickou chutí. Jednoduchý, leč naprosto promyšlený interiér, ve kterém tu a tam spatříte různé ná/stroje z pole, Vám určitě k tomu všemu dodá na pohodě a relaxu. Žádná naškrobenost, vyjma jídla na talíři, které svojí chutí dosahuje neskutečnýho luxusu, se tu zkrátka nenosí. Tady prostě budete ve své kůži... :)

couvert

couvert

řepa, tvaroh, zauzená petržel, višňovice

řepa, tvaroh, zauzená petržel, višňovice

ryba dne, slávky, hrách, noky

ryba dne, slávky, hrách, noky

brzlík, mořský ježek, česnek, slunečnice

brzlík, mořský ježek, česnek, slunečnice

image.jpg
nugát, bílý jogurt, tonka, fazole

nugát, bílý jogurt, tonka, fazole

image.jpg
můj oblíbený koprový koktejl

můj oblíbený koprový koktejl

Field Restaurant, U milosrdných 12, 110 00 Praha 1

 

 

couvert - jednohubky na mechu

couvert - jednohubky na mechu

couvert na krvi z divočáka servírovaný na kosti

couvert na krvi z divočáka servírovaný na kosti

image.jpg
jehněčí, květák, datle, bryndza

jehněčí, květák, datle, bryndza

bažant, kaštan, houby, kakaové boby

bažant, kaštan, houby, kakaové boby

další koktejlový oblíbenec :)

další koktejlový oblíbenec :)

http://www.fieldrestaurant.cz/cz/

http://www.fieldrestaurant.cz/cz/

milá pozornost podniku na závěr - čokoládové pralinky

milá pozornost podniku na závěr - čokoládové pralinky

Posted on February 23, 2016 .